GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Colombia återupptar fredssamtal med ELN

Colombia • Publicerad 13 augusti 2022
En insyn i det möte i Havanna, Kuba, som parterna hoppas utgör det första steget mot fred mellan colombianska staten och ELN.
En insyn i det möte i Havanna, Kuba, som parterna hoppas utgör det första steget mot fred mellan colombianska staten och ELN.Foto: Ismael Francisco/AP/TT

Colombianska regeringen har tagit de första stegen mot fredssamtal med vänstergerillan ELN, i enlighet den nytillträdde presidenten Gustavo Petros vallöfte.

Företrädare för regeringen mötte under fredagen medlemmar ur ELN i Kubas huvudstad Havanna, där rebellerna har sitt högkvarter, vilka säger sig vara redo för "dialog" med att avsikt för "fred". Med på mötet var också tjänstemän från Norge, Kuba, FN och en representant för katolska kyrkan.

Tidigare fredssamtal mellan regeringen och ELN bröt samman redan i inledningsstadiet i samband med att förre presidenten Ivan Duque tog makten 2018.

President Petro säger vid en presskonferens att närmandet till ELN är "en trevande process i att titta på vad som fanns kvar för fyra år sedan och se vad som kan räddas."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.