Annons
Nyheter

Guvernör ber om ursäkt för journalistgripande

USA • Publicerad 29 maj 2020
CNN-journalisterna greps av kravallutrustad polis i Minneapolis. Bilden är inte från själva gripandet.
CNN-journalisterna greps av kravallutrustad polis i Minneapolis. Bilden är inte från själva gripandet.Foto: John Minchillo/AP/TT

Det amerikanska mediebolaget CNN:s korrespondent Omar Jimenez greps i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis i USA. Delstaten Minnesotas guvernör Tim Walz har ringt till CNN:s chef och bett om ursäkt.

Vid en presskonferens i Saint Paul i Minnesota säger han att sådant inte får ske igen, och understryker sedan att händelsen underminerar det öppna samhället och rättsstaten.

Annons

Det hårda utspelet mot polisernas agerande kom sedan reportern och hans arbetslag gripits.

Poliserna gav ingen förklaring till varför de omringade och satte på reportern handfängsel, kort efter det att Jimenez och hans team hade rapporterat om ett gripande av en demonstrant. Tv-bilderna visar hur Jimenez tydligt identifierar sig själv som journalist och pratar lugnt med de kravallutrustade poliserna. Han förs sedan i väg.

Jimenez och hans kollegor, som också greps, släpptes efter över en timme. De var på platsen för att rapportera om protesterna mot ordningsmaktens övervåld mot svarta i USA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons