Nyheter

Carola Häggkvist: "Nu tycker jag att jag har gjort mitt"

Carola Häggkvist grillades av försvarsadvokaten.
Nyheter • Publicerad 15 september 2008
Tito Beltran och Carola Häggkvist lämnar hovrätten i Göteborg efter Häggkvists vittnesmål i den pågående Tito Beltran rättegången gällande våldtäkt mot en barnflicka.
Tito Beltran och Carola Häggkvist lämnar hovrätten i Göteborg efter Häggkvists vittnesmål i den pågående Tito Beltran rättegången gällande våldtäkt mot en barnflicka.Foto: scanpix

Det finns två vittnesmål som bar upp barnflickans berättelse i tingsrätten i Ystad, där Tito Beltran dömdes till två års fängelse för våldtäkt mot den då 18-åriga kvinnan som var barnflicka till Lundqvists barn. Det ena är skådespelaren Lundqvists vittnesmål och det andra sångerskan Carola Häggkvists. Det var därför som Beltrans advokat ägnade dem så stor uppmärksamhet när Nilsson frågade ut dem i hovrättsförhandlingarna under måndagen.

Han gick hårt åt båda två i sina försök att smula sönder deras utsagor och få dem mindre trovärdiga.

– Det är hans jobb, sade Häggkvist efteråt.

Hon berättade efteråt att hon förberett sig väldigt noggrant inför förhöret för att göra sin ”medborgerliga plikt” som hon uttryckte det.

– Nu känns det som att nu har jag gjort mitt. Jag har velat ställa upp för någon som upplevt sig utsatt. Jag hoppas att barnflickan kan få upprättelse och få känna frid, sade Carola Häggkvist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.