Annons
Nyheter

Tucker Carlson fortsätter på Twitter

Den amerikanske tv-profilen Tucker Carlson, som hux flux fick lämna Fox News för ett par veckor sedan, säger att han fortsätter sin karriär på Twitter.
USA • Publicerad 10 maj 2023
Tucker Carlson. Arkivbild.
Tucker Carlson. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

I ett filmklipp som lagts upp på sociala medier säger Carlson att Twitter är den enda plattformen där det fortfarande råder yttrandefrihet.

– Vi kommer att ta med en ny version av programmet som vi har gjort i sex och ett halvt år till Twitter, säger Carlson.

Annons

Det är oklart vad Twitter-planerna betyder för hans kontrakt med Fox – vanligtvis finns någon slags konkurrensförbud när en person lämnar tv-bolag. Fox har inte kommenterat Carlsons inlägg.

Den 24 april meddelade tv-bolaget att man klippte banden med Carlson, som var den mest populära programledare på bästa sändningstid.

Bolaget gav inte någon förklaring till beslutet men bara några dagar innan det hade Fox gjort upp med Dominion Voting Systems som hade stämt bolaget för ärekränkning.

Stämningen handlade om påståenden om att Fox-programledare, exempelvis Carlson, visste att dåvarande president Donald Trumps påståenden om valfusk var osanna – men ändå fortsatte att framföra dem i sina program.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons