Annons
Nyheter

C-toppen Emil Källström lämnar sina uppdrag

Centerns ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström säger till tidningen att han till nästa mandatperiod lämnar alla sina politiska uppdrag.
Politik • Publicerad 6 april 2021
Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström säger att han ska lämna alla sina politiska uppdrag vid mandatperiodens slut. Arkivbild.
Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström säger att han ska lämna alla sina politiska uppdrag vid mandatperiodens slut. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Jag sade redan när jag blev invald via personval att jag inte tänkte bli politiker på heltid livet ut. Efter tolv år och tre mandatperioder tänker jag infria det löftet, säger han till tidningen.

34-årige Källström ger inte några detaljer om vad som väntar efter politiken, mer än att familjens fasta punkt blir gården utanför Örnsköldsvik.

Annons

– Jag kommer givetvis att vara kvar i Centerpartiet, men ställer inte upp för några som helst uppdrag under den kommande mandatperioden. Jag vet ännu inte vad jag ska göra när jag lämnar riksdagen efter valet nästa år. Men jag stänger inte dörren för framtida kommunala uppdrag, säger han.

Källström är sedan 2006 ledamot i kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun och har sedan 2010 suttit i riksdagen för C. Sedan 2014 är han partiets ekonomiskpolitiske talesperson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons