Annons
Nyheter

C-politiker skickade rasistmejl

"Kan Du hjälpa mohammed – han kommer nog direkt från mecka".
Nyheter • Publicerad 21 februari 2013

Det mejlet skickade Centerpolitikern och högskolelektorn Hans-Erik Hellborg till en student – av misstag.

– Jag blev chockad och besviken. Det är oacceptabelt, säger 23-årige Mehran Mahmoudi som fick det otrevliga svaret sedan han mejlat en fråga om kursregistrering till Högskolan i Dalarna.

Annons

Mejlet, som var menat för en annan medarbetare på skolan, skrevs av kursansvarige Hans-Erik Hellborg, som också sitter i kommunfullmäktige för Centerpartiet. Han säger att mejlet var menat som ett skämt.

– Det var olämpligt och jag ångrar mig. Jag kan förstå att innehållet uppfattas som otrevligt, säger han.

Hans-Erik Hellborg vill inte svara på om han tycker att hans förtroende som politiker skadats, eller om han kan sitta kvar i kommunfullmäktige.

– Jag har inte uttalat mig som centerpartist. Men jag vill inte göra någonting som kan skada en annan människa eller en organisation.

Händelsen ska nu diskuteras inom partiets distriktsstyrelse. Lena Reyier, ordförande för Centern i Dalarna, är kritisk.

– Det är helt förkastligt och absolut ingenting som Centerpartiet står bakom. Det är väldigt olyckligt och dumt, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons