Annons
Nyheter

Brasilianska protester tilltar

Myndigheterna verkar vara på reträtt inför de landsomfattande protesterna i Brasilien.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2013
Foto: Nelson Antoine

De två största städerna, São Paulo och Rio de Janeiro, sänker biljettpriserna på allmänna kommunikationer, meddelade höga tjänstemän på onsdagskvällen.

Flera mindre städer har redan sänkt biljettpriserna, men det är oklart om de blidkar demonstranterna, skriver Reuters.

Annons

Miljarder till VM och OS – samtidigt som det inte görs investeringar i samhällstjänster som utbildning och hälsa. Det ledde till massprotester i Brasilien samtidigt som fotbollsturneringen Confederations Cup rullade på med en match Brasilien–Mexiko.

I de brasilianska städer där cupen pågår har myndigheterna satt in specialstyrkor för att hantera de växande protesterna som stundtals blivit våldsamma. Demonstranterna skanderade "Vi vill ha skolor och sjukhus, inte arenor" och "Lärare är mer värda än Neymar".

– Det är löjligt det som pågår. De stjäl miljarder redan och nu ska de bygga alla de där arenorna, säger 45-åriga läraren Beatriz Navarro de Castroi telefon från São Paulo.

Neymar, som är brasilianska landslagets största stjärna, uttryckte sitt stöd för demonstranterna timmar före som slutade 2–0 till Brasilien mot Mexiko.

– Jag har alltid trott att det inte skulle vara nödvändigt att komma till den här punkten, att folk tar sig ut på gatorna för att kräva bättre villkor för hälsa, utbildning och säkerhet. Allt detta är en skyldighet för regeringen, skrev Neymar i ett uttalande.

Signe Oskarsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons