Annons
Nyheter

Brände femåring med plattång – åtalas

Brott • Publicerad 25 maj 2020
Två personer misstänks ha bränt en femårig flicka med cigarettändare och plattång. Nu åtalas flickans mamma och en manlig släkting vid Värmlands tingsrätt för synnerligen grov misshandel. Arkivbild.
Två personer misstänks ha bränt en femårig flicka med cigarettändare och plattång. Nu åtalas flickans mamma och en manlig släkting vid Värmlands tingsrätt för synnerligen grov misshandel. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mamman och en manlig anhörig misstänks ha bränt en femårig flicka med cigarettändare och plattång. Nu åtalas kvinnan och en manlig släkting vid Värmlands tingsrätt för synnerligen grov misshandel, alternativt grovt vållande till kroppsskada.

Misshandelns ska ha ägt rum 2016 på en ort i Värmland. Det handlar om ett flertal tillfällen då de två bränt flickans fotsulor genom att hålla lågan från en cigarettändare mot flickans fötter. Vid ett annat tillfälle ska de enligt åtalet ha turats om att hålla en upphettad plattång mot hennes nacke, hals och ansikte.

Annons

”Gärningarna ska bedömas som synnerligen grova eftersom de genom sitt handlande visat synnerlig hänsynslöshet då de använt sig av allvarligt våld mot ett litet barn" skriver åklagare Per Svensson i åtalet enligt Nya Wermlands-Tidningen.

Först tolv dagar efter den sista händelsen fick flickan vård för sina brännskador. Hon tvingades till operationer och hudtransplantationer för att läka. Både mannen och kvinnan nekar till brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons