GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

VMA hävt efter brand i Timrå

Olyckor • Publicerad lördag 20:52
Det brann på en återvinningsstation i Timrå. Arkivbild.
Det brann på en återvinningsstation i Timrå. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En brand i en avfallsanläggning i Timrå krävde ett omfattande släckningsarbete under lördagen.

Släckningen av branden påbörjades vid åttatiden på lördagsmorgonen och en svart rökutveckling spred sig över Timrå. Röken bedömdes vara kraftig och räddningstjänsten valde under dagen att utfärda ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – om att stänga fönster och dörrar.

Vid 20-tiden hävdes VMA:et, då branden till slut kunde släckas. Arbetet tog tid eftersom det brann i olika avfallshögar som var svåra att släcka, uppger Medelpads Räddningstjänstförbund.

– Det går inte bara att spruta in vatten, man måste lämpa ut skräpet för att släcka successivt, säger Thomas Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.