Annons
Nyheter

Brand i soprum i Falkenberg

En brand i ett soprum har gjort att boende i ett hyreshus i centrala Falkenberg lämnat sina hem under natten mot tisdagen.
Falkenberg • Publicerad 3 juli 2018

Larmet kom in till SOS vid 01.40 på natten.

– Det började i ett soprum och sedan var det spridning in till ett hyreshus, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Väst till BT.

Annons

Enligt Peter Karlborg finns det ungefär 30 lägenheter i huset som är drabbade. Enligt polisen fanns det gasoltuber i lokalen som har exploderat.

Har personer evakuerats?

– Man har tagit ut en hel del människor ur sina lägenheter redan innan räddningstjänsten var framme, säger Peter Karlborg.

Vid 02.15 är det inga synliga lågor på platsen men det har förekommit rökutveckling. Räddningstjänsten kontrollerar om branden har nått bostadshuset.

– Vi har nog fått branden nersläckt men det är oklart vad vi har för spridning in i hyresfastigheten i nuläget, säger Peter Karlsborg.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Vid 03.45 håller räddningstjänsten på med efterarbete och läget beskrivs som lugnt även om man är på plats med flera enheter fortfarande.

En lägenhet är utbränd och övriga har sot och rökskador, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand men har ingen gripen på tisdagsmorgonen.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons