1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brand i hjulhus på skolbuss – 15 elever utrymda

Klockan 07.20 på fredagsmorgonen larmades räddningstjänst om en brand utomhus nära Mjöbäck i Svenljunga kommun. Enligt initiala uppgifter ska det ha börjat brinna i hjulhuset på en skolbuss.
– 15 elever har fått utrymma men det finns inga personskador, säger Henrik Andersson på räddningstjänsten i Borås.

Skolbussen fick stanna till längs väg 154 efter att en brand i bussens hjulhus upptäckts. Samtliga elever kunde utrymmas och branden kunde släckas av räddningstjänst.

– Bussen gick inte att fortsätta använda, och kommer troligtvis att bärgas eller behöva däckbyte på plats, säger Henrik Andersson.

Bussen står vid sidan av vägen och påverkar inte trafiken. Västtrafik ansvarar för att eleverna fått ersättningsbuss till skolan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

De som satt på bussen var elever från Överlida skola samt från Mogaskolan. Tiina Aavik är tillförordnad rektor på Överlida skola och säger att barnen inte var märkbart upprörda. Man har även pratat om händelsen i klassrummen.

– Det är klart att det blir en liten grej när man behöver kliva av bussen någonstans där man normalt inte kliver av. Det var inte så att barnen var speciellt upprörda när de kom hit. De var som vanligt, säger Tiina Aavik.