Annons
Nyheter

Brand i dansk frisersalong där svenskar sköts

Den frisersalong där två svenskar skottskadades förra året har nu utsatts för en anlagd brand. Danska polisen tror att branden har ett samband med skjutningen.
Brott • Publicerad 4 februari 2022
Danska polisens kriminaltekniker undersöker frisersalongen i Rødovre i västra Köpenhamn efter dödsskjutningen i december förra året. Arkivbild.
Danska polisens kriminaltekniker undersöker frisersalongen i Rødovre i västra Köpenhamn efter dödsskjutningen i december förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

3 december förra året tog sig minst en man in i en frisersalong i Rødovre i västra Köpenhamn och avlossade en skottsalva som dödade en 17-åring och skadade två svenska män som befann sig i salongen. Dansk polis tror att den här skjutningen är en del av en blodig dansk gängkonflikt där en svensk gruppering från Malmö också är delaktig.

Natten till fredag anlades en brand i frisersalongen och Köpenhamns västregionspolis tror att branden har ett samband med skjutningen i salongen och en skjutning som skedde dagen innan på Nørrebro då en man miste livet efter ha fått ett skott i ryggen.

Annons

"Utredningen pekar i nuläget på att det rör sig om en avsiktlig händelse, och det är rimligt att anta att det kan finnas ett samband med ärendet från december", säger vice polisinspektör Peter Malmose i ett pressmeddelande om branden.

I samband med branden sågs två mörkklädda män nära brottsplatsen som de senare lämnade i en mörk bil. Branden var under kontroll tidigt på fredagsmorgonen och ingen människa uppges vara skadad.

Tre personer sitter fängslade misstänkta för inblandning i skottlossning i frisersalongen i Rødovre.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons