GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bortsprungen katt tillbaka – efter åtta år

Djur • Publicerad fredag 19:14
En annan katt på besök hos en veterinär. Arkivbild.
En annan katt på besök hos en veterinär. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Katten Hermione, eller "Larmet" som den också kallas, sprang bort från sitt hem i Eskilstuna 2014.

Nu, åtta år senare, har den kommit tillbaka, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Ägaren Anna-Lena Fogelberg hade sedan länge gett upp hoppet om sin älskade katt. Men i tisdags fick hon ett samtal från ett djurhem i staden.

– En kvinna berättade att de hade fått in min katt. Men jag tittade mig runt och såg båda katterna, Gustav och Gunnar. Men hon stod på sig och sa att enligt chippet heter katten Hermione. Då gungade marken till, säger Fogelberg till tidningen.

Katten hade hittats utmärglad och i dåligt skick på en återvinningsplats. Fler veterinärbesök kvarstår men efter en första undersökning finns visst hopp om att "Larmet" ska tillfriskna.

– Jag tror inte att hon hade överlevt så mycket längre (utomhus), och jag vågar knappt tänka på hur hon haft det, säger Fogelberg till Eskilstuna-Kuriren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.