Nyheter

Borg tror på sin budget

Höstens budget ska dämpa konsekvenserna av den höst som råder i världsekonomin.
Nyheter • Publicerad 22 september 2008

Det budskapet kom finansminister Anders Borg med under måndagens traditionsenligt turbulenta budgetpromenad.

Journalister, Säpovakter och demonstranter – varav en utklädd till en Anders Borg-kopia – trängdes kring finansministern.

Finansminister Borg (m) gav sin ljusblå lunta 4,2 av 5 möjliga i betyg, en marginell ökning jämfört med förra årets 4.

Trots en dyster världsekonomi som han inledningsvis liknade vid en höststorm, hade han god tilltro till budgeten i sin famn.

– Vi befinner oss i ett osäkert läge, men vi är desto säkrare på att inriktningen på politiken är riktig. Finns det en risk för överhettning så är man mer försiktig när man lägger budgeten, sade han till TT.

De flesta som ställde frågor undrade just om de finansiella åtgärderna är tillräckliga för att möta den rådande lågkonjunkturen. Borg återkom till de säkerhetsmarginaler som han menar att budgeten skapar i de svenska finanserna.

TT: Är det här en budget som kommer vända alliansens opinionssiffror?

– Kärnan i att ha förtroende hos människor är att sköta svensk ekonomi väl. Därför är en ansvarsfull ekonomisk politik viktig när det gäller opinionssiffrorna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.