Annons
Nyheter

Bombmakare döms till 14 års fängelse

Brott • Publicerad 23 mars 2021
En man har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare. Arkivbild.
En man har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En 27-årig man från Stockholm har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare i Göteborg i mars 2019, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen döms mot sitt nekande för medhjälp till mord och flera andra grova brott. Det är dock inte bevisat att han utlöste bomben.

Annons

Gängledaren klarade sig utan fysiska skador, men bilen som han satt i blev totalförstörd av bomben som utlöstes via sms.

– Det finns ingen personlig vendetta mellan misstänkt och offer. Därför är det inte otänkbart att den här individen anlitats för att utföra uppdraget, konstaterade åklagare Niklas Högdén inför förhandlingen, skriver GP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons