Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bombmakare döms till 14 års fängelse

En man har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare. Arkivbild.
En man har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT

En 27-årig man från Stockholm har dömts till 14 års fängelse för att ha byggt en bomb som användes vid ett attentat mot en gängledare i Göteborg i mars 2019, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen döms mot sitt nekande för medhjälp till mord och flera andra grova brott. Det är dock inte bevisat att han utlöste bomben.

Gängledaren klarade sig utan fysiska skador, men bilen som han satt i blev totalförstörd av bomben som utlöstes via sms.

– Det finns ingen personlig vendetta mellan misstänkt och offer. Därför är det inte otänkbart att den här individen anlitats för att utföra uppdraget, konstaterade åklagare Niklas Högdén inför förhandlingen, skriver GP.

Läs mer