1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bolsonaro: Vi ska alla den vägen vandra

Brasilien har redovisat ett nytt dystert dygnsrekord för covid-19 – 1 262 döda på en dag. Och president Jair Bolsonaro fortsätter att väcka uppseende med sin syn på pandemin.
Jair Bolsonaro brukar umgås med anhängare och uttala sig för medier utanför presidentpalatset i Brasília. Bild från ett tidigare tillfälle, i slutet av maj.
Foto: Andre Borges/AP/TT

Den högerextreme presidenten har under hela utbrottet tonat ned virusets faror, och menar att nedstängningar av samhället kan orsaka större skada. I samband med att dygnssiffran presenterades på tisdagen fick han frågan om vad han vill säga till offrens anhöriga.

– Jag sörjer alla dödsfall, men vi ska alla den vägen vandra, blev svaret när Bolsonaro talade med medier utanför presidentpalatset Alvorada i Brasília.

Totalt räknar Brasilien nu till drygt 31 000 dödsfall i covid-19. I absoluta tal är det fjärde värst i världen, efter USA, Storbritannien och Italien. Men medan de övriga länderna i toppen verkar ha fått bukt med den stora spridningen varnar experter för att antalet fall accelererar i Brasilien.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Eftersom brasilianarna är så många, 210 miljoner, är antalet döda som andel av befolkningen dock lägre. Där placeras Brasilien i beräkningar kring en tiondeplats globalt, efter länder som Sverige och Schweiz – med förbehåll för att statistikföringen skiljer sig åt i olika delar av världen.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.