GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blinken till FN: Låt inte Putin komma undan

FN • Publicerad 22 september 2022
USA:s utrikesminister Antony Blinken talar i FN:s säkerhetsråd om läget i Ukraina.
USA:s utrikesminister Antony Blinken talar i FN:s säkerhetsråd om läget i Ukraina.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

USA:s utrikesminister Antony Blinken uppmanade medlemmarna i FN:s säkerhetsråd att hålla Rysslands president Vladimir Putin ansvarig för anfallskriget mot Ukraina.

– Hela den internationella ordning som vi har samlats här för att upprätthålla håller på att förgöras inför våra ögon. Vi kan inte – vi kommer inte – låta president Putin komma undan med det, sade Blinken.

Även Rysslands representant – utrikesminister Sergej Lavrov – närvarade under säkerhetsrådets möte, som hölls på torsdagen.

Lavrov tillbakavisade, inte oväntat, Blinkens anklagelser. I stället riktade han i sitt anförande in sig på Ukraina och ledningen i Kiev.

– USA och deras allierade har med hjälp av internationella människorättsorganisationer mörklagt Kievregimens brott, hävdade Lavrov.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.