Nyheter

Blåsigt i helgen i Sjuhärad

Ruskvädret fortsätter i Sjuhärad och i helgen kan det blåsa en hel del.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2010

Gråmulet och regnskurar är vad Sjuhärad har haft att bjuda på hittills i dag.

– Och det är mer regn på ingång, som ligger kvar under resten av dagen fram till i natt, säger Sten Laurin, meteorolog vid SMHI.

Regnområdena följer sedan på varandra, även om det ser ut att hålla upp under timmarna mitt på dagen i morgon.

Enligt prognosen blir det ordentligt blåsigt till helgen. Friska vindar, 7-9 meter per sekund i medetemperatur, och hårda vindbyar. Det bör dock inte ställa till med några större problem.

– I och med att träden med sina löv ger mer vindmotstånd på sommaren så kan det knäckas lite grenar och så men annars ska det inte vara någon fara, säger Sten Laurin.

Han säger att prognosen vad det gäller vinden är något osäker, men om den håller kan det kanske bli fråga om en varning.

Förutom blåsten blir vädret ändå ganska hyggligt på lördag, tror Sten Laurin.

– Det kommer någon skur, men blåsten brukar ha en förmåga att blåsa sönder regnmolnen så det kan nog passera ganska snabbt. Däremellan finns det chanser till sol.

Även söndagen ser ganska blåsig ut, men med finare väder i övrigt.

– Goda solchanser, uppehåll och 16-17 grader, sammanfattar Sten Laurin.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.