Annons
Nyheter

Birkenstock på väg att kliva in på börsen

Birkenstocksandaler och Wall Street må låta som en omöjlig kombination. Men inom ett par månader kan företaget vara på väg att börsnoteras i New York.
Ekonomi • Publicerad 2 augusti 2023
Ett par Birkenstock. Arkivbild.
Ett par Birkenstock. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Riskkapitalbolaget L Catterton med lyxmärkeskoncernen LVMH i ryggen ska ha planer för en börsnotering redan i september, uppger nyhetsbyrån Bloomberg. Rykten om noteringen har förekommit i några veckor men tidpunkten är nu ny liksom värderingen som uppges ligga omkring tio miljarder dollar, ungefär drygt 100 miljarder svenska kronor.

De båda amerikanska storbankerna Goldman Sachs och JP Morgan ska företräda skotillverkaren i samband med noteringen, skriver Bloomberg.

Annons

Det tyska bolaget har nästan 250 år på nacken och en notering skulle betyda ett kliv in på okänd mark. De senaste åren har varumärket dock genomgått en rejäl förändringsprocess och gått från en mer foträt profil till en trendig sådan. Samarbeten med lyxvarumärken som Dior, Manolo Blahnik och Valentino har förekommit.

Dessutom har företaget fått en oväntad skjuts i form av succéfilmen "Barbie". I den bär nämligen huvudrollsinnehavaren Margot Robbie ett par rosa Birkenstocks i en av scenerna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons