Annons
Nyheter

Biden deltar på plats vid nordiskt toppmöte

USA:s president Joe Biden besöker Finlands huvudstad Helsingfors den 13 juli, meddelar det finländska presidentkansliet i ett pressmeddelande.
Finland • Publicerad 2 juli 2023
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Besöket sker med anledning av ett toppmöte mellan de nordiska ländernas och USA:s ledare.

I mötet deltar även Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M), Finlands president Sauli Niinistö, Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir.

Annons

”Detta är det tredje mötet mellan ledarna för de nordiska länderna och Förenta staterna. De tidigare toppmötena hölls i Stockholm 2013 och i Washington 2016. Det är en glädje att fortsätta diskussionerna denna gång i Helsingfors”, säger president Niinistö i pressmeddelandet.

Diskussionerna ska behandla ett ökat samarbete mellan de nordiska länderna och USA i frågor som gäller säkerhet, miljö och teknik.

Helsingforsmötet sker dagen efter att Natos toppmöte i Litauens huvudstad Vilnius har avslutats, där Biden ska delta.

Under samma resa till Europa besöker Biden även Storbritannien för att träffa kung Charles och den brittiske premiärministern Rishi Sunak, skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons