GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt K.Å. Johansson död

Samhälle • Publicerad 29 september 2021
Bengt K.Å. Johansson 1997.
Bengt K.Å. Johansson 1997.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Före detta statsrådet och landshövdingen Bengt K.Å. Johansson har avlidit efter en tids sjukdom, rapporterar SVT Nyheter. Han blev 84 år.

Bengt K.Å. Johansson var civilminister i Ingvar Carlssons (S) regering under åren 1988–1991. Efter det var han landshövding i Älvsborgs län. Han hade därefter uppdrag som bland annat medlare och utredare.

Statsminister Stefan Löfven (S) beklagar Bengt K.Å. Johanssons bortgång.

"Nås av det tråkiga beskedet att Bengt KÅ Johansson, bland annat tidigare statsråd och landshövding i Älvsborg, har avlidit. Med stor energi och entusiasm tog han sig an problem och utmaningar. Bengt KÅ Johansson gjorde viktiga insatser, både för partiet och vårt land. Mina tankar går till hans närmaste", skriver Stefan Löfven i en kommentar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.