Annons
Nyheter

Begravdes levande i oväder – flera barn döda

Minst 27 människor, bland dem åtta barn, har omkommit i nordvästra Pakistan där omfattande regn har följts av kraftiga vindar.
Pakistan • Publicerad 11 juni 2023
Båtar uppdragna på land i en fiskehamn på lördagen efter varningar om att en cyklon är på ingång och att man därför inte ska fiska i Arabiska havet. Arkivbild.
Båtar uppdragna på land i en fiskehamn på lördagen efter varningar om att en cyklon är på ingång och att man därför inte ska fiska i Arabiska havet. Arkivbild.Foto: Fareed Khan/AP/TT

– Minst tolv människor begravdes levande efter att tak och väggar på deras hus rasade, säger Taimur Ali Khan, talesperson för den regionala katastrofmyndigheten.

Fyra distrikt i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen drabbades av stormarna sent på lördagen. I distriktet Bannu har 15 människor omkommit enligt uppgifterna, bland dem fem syskon mellan två och elva år gamla.

Annons

I samtliga fyra distrikt har myndigheterna utropat nödläge.

Myndigheterna i landets södra delar varnar på söndagen för att en cyklon närmar sig Pakistan och Indien från Arabiska havet.

I Sindhprovinsen varnar myndigheterna för extrema regn och vindar på uppemot 27 meter per sekund under veckan som kommer.

I fjol drabbades Pakistan av monsunregn av tidigare inte skådad omfattning som ledde till att en tredjedel av landet lades under vatten. Två miljoner hem skadades och över 1 700 människor omkom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons