Annons
Nyheter

Man häktas för mord efter grannbråk

Brott • Publicerad 10 juni 2021
Häktningsförhandlingen ägde rum i Värmlands tingsrätt under torsdagsförmiddagen. Arkivbild.
Häktningsförhandlingen ägde rum i Värmlands tingsrätt under torsdagsförmiddagen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i 65-årsåldern på en ort i Karlstads kommun har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar lokala medier.

Mannens försvarare Thomas Martinson medgav yrkandet om häktning.

Annons

Larmet om händelsen kom vid lunchtid på tisdagen. Kvinnan satt i solen tillsammans med vänner, på en uteplats i ett bostadsområde, när en man rusade fram och gick till attack med ett tillhygge.

Kvinnan dog på platsen och den misstänkte gärningsmannen greps av polisen alldeles intill brottsplatsen.

Den nu häktade mannen är i ungefär samma ålder som den dödade kvinnan, och bor i närheten av där dådet skedde. Enligt boenden i området har det rått osämja mellan mannen och hans grannar en längre tid.

– Han har berättat om omständigheterna, hur det varit där han bott och sådana saker. Men han kan varken förneka eller erkänna gärningen. Han kan inte uttala sig om den, säger åklagare Barbro Brännlund till Värmlands Folkblad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons