Annons
Nyheter

Barnarbetare befriade på turistort

Mexiko • Publicerad 14 juli 2023
20 barn som tvingats sälja snacks och prydnadssaker till turister på stränder och gator i Playa del Carmen i Mexiko har befriats av polis. Arkivbild.
20 barn som tvingats sälja snacks och prydnadssaker till turister på stränder och gator i Playa del Carmen i Mexiko har befriats av polis. Arkivbild.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Polisen i Mexiko har befriat 20 barn som utnyttjats för att sälja snacks och prydnadssaker på gator och stränder på turistorten Playa del Carmen i Mexiko.

Barnen, varav det yngsta är ett år och det äldsta 17, tvingades jobba tolv timmar varje dag utan betalning.

Annons

Enligt åklagare var barnen från den fattiga staten Chiapas. De hade fått löften om arbete mot betalning och om att kunna skicka hem pengar till sina familjer. Men när de bad om betalning sade de personer som de arbetade för att pengarna redan skickats till barnens föräldrar.

När polisen hittade barnen, som var inhysta i hyrda rum i Playa del Carmen, hade de trasiga kläder och var undernärda.

Två personer som befann sig i rummen där barnen hittades har frihetsberövats. Det finns ännu inga uppgifter om vad de misstänks för.

Barnen har omhändertagits av myndigheterna. Det är ännu inte klart när och om de kommer att återlämnas till sina föräldrar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons