Annons
Nyheter

Bakslag för stjärnornas fejkkött

Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2023
Beyond Meat missar målet. Arkivbild.
Beyond Meat missar målet. Arkivbild.Foto: Nam Y. Huh AP/TT

Beyond Meat, som säljer bland annat vegetariska biffar och korvar, rasade i terminshandeln efter New York-börsens stängning.

Investerarna imponerades inte av kvartalsrapporten, där det bland annat framkom att bolaget troligtvis inte kommer att nå sitt tidigare mål om att bli lönsamt under andra halvan av året.

Annons

När Beyond Meat noterades 2019 hade bolaget med sig investerare som Leonardo DiCaprio och Bill Gates. Kim Kardashian var "smakkonsult". Sedan toppen i juli 2019 har aktien rasat med 77 procent.

Det senaste årets prisökningar har också gjort att intresset för så kallat fejkkött har dalat. I mitten av juli hade försäljningen för kategorin som helhet backat med 22 procent sedan årsskiftet, jämfört med samma period året innan, enligt analysbolaget Circana.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons