Annons
Nyheter

Bahrainsk opposition manar till motstånd

Bahrain • Publicerad 13 september 2020
Den ledande shiitiske prästen schejk Isa Qassim manar till motstånd mot normalisering mellan arabländer och Israel. Arkivbild.
Den ledande shiitiske prästen schejk Isa Qassim manar till motstånd mot normalisering mellan arabländer och Israel. Arkivbild.Foto: Hasan Jamali/AP/TT

Oppositionsgrupper i Bahrain avvisar det nyligen slutna fredsavtalet mellan gulfstaten och Israel.

Den ledande shiitiske prästen, schejk Isa Qassim uppmanade på söndagen till motstånd mot normalisering mellan arabländer och Israel.

Annons

Bahrain är det fjärde arablandet att upprätta fullständiga diplomatiska förbindelser med Israel, efter Egypten 1979, Jordanien 1994 och Förenade arabemiraten i augusti i år.

De senaste avtalen går emot folkets vilja, enligt schejk Isa Qassim som lever i Iran.

"Det finns en stor avvikelse mellan de styrande och de styrda i tanke, mening, mål och intressen", sade schejk Isa Qassim i ett uttalande publicerat av det upplösta bahrainska oppositionspartiet al-Wefaq.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons