Annons
Nyheter

Backade mot poliser – misstänks för mordförsök

Brott • Publicerad 24 juli 2021
Föraren backade hastigt mot patrullen. Arkivbild.
Föraren backade hastigt mot patrullen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man misstänks för försök till mord alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman efter att ha backat en personbil mot poliser.

Händelsen inträffade sedan polisen vid 23-tiden på fredagskvällen ryckt ut på ett larm om en bilist som kört in i ett vägräcke norr om Kungälv. På plats började bilföraren backa hastigt med bilen mot polisen. Bilen träffade polisfordonet och körde sedan mot ett intilliggande industriområde där föraren försökte forcera ett staket, men misslyckades.

Annons

Bilföraren, en man i 30-årsåldern, greps och är nu misstänkt för försök till mord/dråp alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman och grovt rattfylleri.

– Kunde ju ha gått värre, lyckligtvis var det ingen som kom till skada. Bilen är demolerad och beslagtagen av utredningstekniska skäl, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Polisen kommer att förhöra mannen under dagen, vilket ännu inte varit möjligt eftersom han varit för berusad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons