Nyheter

Avloppsläcka på sjukhus

Universitetssjukhuset i Linköping drabbades under måndagskvällen av ett stort läckage, när en avloppsstam gick sönder och avloppsvatten rann ut på gynekologiska avdelningen 21.
Hälsa • Publicerad 11 mars 2019 • Uppdaterad 12 mars 2019
Universitetssjukhuset i Linköping har drabbats av ett läckage sedan en avloppsstam har gått sönder. Arkivbild.
Universitetssjukhuset i Linköping har drabbats av ett läckage sedan en avloppsstam har gått sönder. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Katarina Nestor, presskommunikatör i beredskap vid sjukhuset, säger att läckan lokaliserades till mellan plan 16 och plan 17.

– Det är framför allt två avdelningar som är påverkade. Den ena är en gynekologisk avdelning där delar av avdelningen håller på att saneras, säger hon.

Vattnet kortslöt även en branddetektor så att räddningstjänsten ryckte ut. Flera patienter på gynmottagningen kunde inte tas emot som planerat, och man har tvingats lämna återbud till en del patienter med tid på tisdagsmorgonen, uppger sjukhuset i ett pressmeddelande.

Räddningstjänsten uppgav att många avdelningar drabbats, men enligt Region Östergötland stämmer inte det.

Sjukhuset gick under ett par timmar på kvällen upp i så kallat stabsläge efter larmet om läckan.

Under måndagskvällen avslutade räddningstjänsten den inledande saneringen. Därefter tog en saneringsfirma över arbetet. När avdelningen är sanerad kan den öppna igen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.