Annons
Nyheter

Ättiksförgiftad flickas mamma kan vara psyksjuk

Mamman till den flicka i Skåne som misstänks ha förgiftats med ättika och misshandlats svårt under flera års tid kan lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar Sydsvenskan.
Brott • Publicerad 16 april 2023
Leksaker i trädgården där flickan bodde med sin familj i Skåne. Bild från 5 april.
Leksaker i trädgården där flickan bodde med sin familj i Skåne. Bild från 5 april.Foto: Johan Nilsson/TT

Förra julen tog föräldrarna flickan till akuten och hävdade att hon på något sätt fått i sig ättika. Flickan, som är i sjuårsåldern, var i så dåligt skick att hennes liv var i fara och hon bar tydliga spår av misshandel. Misstankarna riktades mot föräldrarna som nu sitter häktade för synnerligen grov misshandel.

I handlingar från Socialtjänsten hävdades det att mamman lider av en allvarlig psykisk störning, men det fanns inget stöd för de uppgifterna.

Annons

Nu har dock en paragraf 7-undersökning gjorts av en överläkare vid Rättsmedicinalverket i Göteborg som visar att hon ”kan misstänkas” lida av en allvarlig psykisk störning, skriver tidningen.

Flickans magsäck var så skadad att den var tvungen att opereras bort och hon kommer aldrig kunna äta fast föda igen. Blodiga barnkläder hittades i flickans bostad, hon hade gamla frakturer och uppges ha varit inspärrad i en tvättstuga.

Flickan, som förhörs i 30 minuter åt gången eftersom det är så länge hon orkar med, har lämnat flera "bevärande uppgifter" om sina föräldrar, enligt Sydsvenskans uppgifter.

– Vi har hållit ett antal förhör med flickan. Det sker när hon känner att hon vill och att hon kan. Vi tar det väldigt varligt, säger åklagare Ingegerd Jigin.

Flickan misstänks ha hållits isolerad från sina syskon, som inte ska ha utsatts för brott. Däremot har ett av dem i polisförhör till viss del avslöjat för polisen vad hans lillasyster "fått utstå".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons