Annons
Nyheter

Attendo säljer norska tillgångar

Ekonomi • Publicerad 2 juni 2020
Attendo dumpar sina norska tillgångar då man bedömer att det saknas förutsättningar för privata företag att utveckla bärkraftig verksamhet inom äldreomsorg i Norge. Arkivbild
Attendo dumpar sina norska tillgångar då man bedömer att det saknas förutsättningar för privata företag att utveckla bärkraftig verksamhet inom äldreomsorg i Norge. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Omsorgsföretaget Attendo har gjort upp om att sälja sin norska verksamhet till bolaget Lovisenberg Omsorg, skriver Attendo i ett pressmeddelande.

"Attendo bedömer att det saknas förutsättningar för privata företag att utveckla långsiktigt bärkraftig verksamhet inom äldreomsorg i Norge", skriver bolaget.

Annons

Tillgångarna som säljs utgörs av fem äldreboenden, varav fyra är entreprenader som kommer att upphöra under de kommande två åren.

Attendo uppger ingen köpeskilling, men de fem äldreboendenas omsättning i fjol uppgick till cirka 300 miljoner kronor.

Norska myndigheter måste godkänna affären för att den ska kunna slutföras.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons