Annons
Nyheter

Åtta års fängelse för grova brott mot kvinna

Den 36-årige mannen höll en kvinna fången i en lägenhet och utsatte henne för omfattade fysiskt och sexuellt våld med sadistiska inslag. Nu döms han till åtta års fängelse.
Brott • Publicerad 1 mars 2023
Mannen döms i Södertörns tingsrätt för bland annat människorov, grov misshandel och grov våldtäkt. Arkivbild.
Mannen döms i Södertörns tingsrätt för bland annat människorov, grov misshandel och grov våldtäkt. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Händelsen inträffade en natt i augusti förra året i kvinnans bostad i Skärholmen i Stockholm.

Mannen, som känt kvinnan ett kort tid, misshandlade henne med sparkar, slag och tillhyggen, däribland en stekpanna. Han våldtog henne två gånger. Han tvingade henne också bland annat att krypa runt på knä och gå på krossat glas.

Annons

När hon vid ett par tillfällen var på väg att fly drog han henne tillbaka.

Misshandeln och övergreppen pågick i flera timmar. Till slut slog en granne larm efter att ha sett kvinnan blodig på balkongen. En polispatrull lyckades ta sig in i lägenheten och gripa mannen.

Kvinnan fick svåra skador i form av frakturer, blåmärken och blåsor runtom på kroppen.

Södertörns tingsrätt dömer mannen mot sitt nekande för människorov, grov misshandel, grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Utöver att avtjäna fängelsestraffet ska han betala skadestånd på drygt 540 000 kronor.

"Det står klart att målsäganden utsatts för ett stort psykiskt lidande och känt dödsångest under händelseloppet", skriver domstolen.

Mannen är tidigare dömd för flera liknande grova brott mot andra kvinnor, med domar 2009 och 2017. Han frigavs villkorligt i augusti 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons