Annons
Nyheter

Åtalas för 186 smuggelresor

Brott • Publicerad 11 maj 2023
En man åtalas för grov smuggling av alkohol från Tyskland till Sverige 2018–2021. Samtidigt åtalas nio misstänkta köpare. Arkivbild.
En man åtalas för grov smuggling av alkohol från Tyskland till Sverige 2018–2021. Samtidigt åtalas nio misstänkta köpare. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Lastbilen gick i skytteltrafik till gränsbutiker i Tyskland och fylldes med alkoholhaltiga drycker. Nu åtalas en man för att ha smugglat in 87 000 liter under totalt 186 resor – ett brott som åklagaren menar är grovt.

"Det här är organiserad brottslighet i form av systematisk smuggling av alkohol som vi har stoppat", säger Sofia Wall, biträdande chef för Tullverkets kriminalavdelning syd, i ett pressmeddelande.

Utredningen har visat att mannen fått in 1,3 miljoner kronor via betalningstjänsten Swish och därtill även kontanter. Samtidigt åtalas nio misstänkta köpare för olovlig befattning med smuggelgods.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons