Annons
Nyheter

Åtalad polis får behålla jobbet

Brott • Publicerad 7 mars 2023
Polismannen har åtalats för ringa narkotikabrott efter att det uppdagats att han haft amfetamin eller metamfetamin i kroppen. Arkivbild.
Polismannen har åtalats för ringa narkotikabrott efter att det uppdagats att han haft amfetamin eller metamfetamin i kroppen. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

En polisman som åtalats för ringa narkotikabrott kommer att få behålla sitt jobb, oavsett om han frias eller fälls i domstol. Beslutet har fattats av polisens personalansvarsnämnd, rapporterar P4 Kalmar.

Mannen åtalades efter att han visat sig ha amfetamin eller metamfetamin i kroppen. Det uppdagades i samband med att han var på utbildning på annan ort och behövde söka vård. Polismannen nekar till brott och har hävdat att det måste ha skett en förväxling. Han ska av misstag ha fått i sig narkotika som funnits på hotellrummet då avsikten var att ta en Alvedon, har han uppgett.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons