GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal för våldtäktsförsök – brottade ned kvinna

Brott • Publicerad 24 juni 2022
En man har åtalats för ett våldtäktsförsök i Lycksele den 6 juni. Arkivbild.
En man har åtalats för ett våldtäktsförsök i Lycksele den 6 juni. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som halvnaken jagade och brottade ned en kvinna utomhus i Lycksele tidigare i somras åtalas nu för försök till våldtäkt, skriver Västerbottens-Kuriren.

Enligt åklagaren ska kvinnan ha mött mannen, som då varit helt utan kläder på underkroppen, i ett trapphus. När hon försökte fly följde han efter, brottade ned henne på asfalten och försökte slita av hennes kläder. Våldtäktsförsöket avbröts av ett vittne som satt i en bil i närheten.

– När han såg vad kvinnan blev utsatt för begav han sig till platsen och drog bort mannen med våld från henne. Enligt mitt påstående så hade han fullbordat våldtäkten om inte vittnet hade ingripit, säger åklagaren Andreas Nyberg till tidningen.

Innan detta ska mannen dessutom ha ofredat två kvinnor sexuellt, vilket han också åtalas för. Enligt åtalet var mannen påverkad av narkotika vid händelsen. Tingsrätten har beslutat att han ska genomgå en liten sinnesundersökning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.