Annons
Nyheter

Åtal för blodigt mordförsök i Lund

Brott • Publicerad 29 mars 2021
En 47-årig man åtalas för ett mordförsök i Lund. På bilden syns polisens tekniker i samband med att brottsplatsen undersöktes. Arkivbild.
En 47-årig man åtalas för ett mordförsök i Lund. På bilden syns polisens tekniker i samband med att brottsplatsen undersöktes. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 47-årig man åtalas för ett blodigt mordförsök i Lund.

Mannen hade kommit till en uthyrningsfirma och utan förvarning gått till angrepp med en kniv mot en man som arbetade där, skriver Sydsvenskan. Han högg offret upprepade gånger. Attacken avbröts först när en annan person lyckade knuffa bort 47-åringen.

Annons

Knivdramat inträffade i februari i år.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. Han fick bland annat skador på den vänstra mjälten och en blödning i den vänstra lungsäcken.

En rättspsykiatrisk undersökning pekar på att 47-åringen lider av en allvarlig psykisk störning. Mannen erkänner knivhuggen, men säger att han inte hade något uppsåt att döda.

Offret, som fått lämna sjukhuset, kommer att bli fullt återställd fysiskt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons