Nyheter
Ät upp maten – eller böta
Matgäster som lämnar kvar mat på tallriken står en restaurangägare i Australien upp i halsen.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2010
Kocken Yukako Ichikawa kräver nu att besökarna på japanska krogen Wafu i en förort till Sydney äter upp allt det som serveras – annars hotar straffavgift eller bannlysning. Hon beskriver restaurangen med 30 sittplatser som "skuldfritt japanskt kök". Vid entrén finns skylten "Vi vill bidra till en hållbar utveckling och kräver därför något mer av våra gäster än andra restauranger". Ichikawa påtalar också att den vackert skurna japanska salladen inte är en dekoration. Enda undantagen från mattvånget är den gröna pepparroten wasabi, ingefära och citronskivor.
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.