Annons
Nyheter

Argentinare kräver hjälp från regeringen

Argentina • Publicerad 15 juli 2022
Demonstranter i Buenos Aires i Argentina kräver ökat socialt och ekonomiskt stöd från regeringen.
Demonstranter i Buenos Aires i Argentina kräver ökat socialt och ekonomiskt stöd från regeringen.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Tiotusentals argentinare har demonstrerat i Buenos Aires med krav på att regeringen gör mer för att hjälpa människor i tider av ökad inflation och växande fattigdom.

Demonstrationen arrangerades av en bred allians på vänsterkanten och gräsrotsrörelser, bland dem några med kopplingar till den styrande koalitionsregeringen. Demonstrationståget blockerade en huvudgata på sin väg ner mot Plaza de Mayo, där regeringen och presidenten har sitt säte.

Annons

Vissa krävde en allmän basinkomst medan andra efterlyste förmåner för pensionärer. Demonstranterna vände sig även emot åtstramningar som aviserades av regeringen tidigare i veckan.

Åtgärderna har beskrivits av finansministern Silvina Batakis som ett sätt att få balans i de offentliga räkenskaperna, i enlighet med en överenskommelse landet gjort med Internationella valutafonden (IMF). Enligt denna ska Argentina betala tillbaka ett lån från 2018 på 45 miljarder dollar till IMF.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons