Annons
Nyheter

Apples försäljning väntas fortsätta nedåt

Ekonomi • Publicerad 4 maj 2023
Iphonetillverkaren Apple redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Iphonetillverkaren Apple redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Den amerikanska Iphonetillverkaren Apple väntas redovisa ett andra kvartal i rad där försäljningsintäkterna sjunker i spåren av inflation och räntehöjningar som äter upp köpkraft på viktiga marknader.

Snittprognosen inför kvällens rapport, som kommer efter det att handeln på Wall Street stänger vid klockan 22, pekar mot att omsättningen sjunker omkring 5 procent till 92,6 miljarder dollar under det brutna räkenskapsårets andra kvartal, avslutat i mars.

Annons

Snittprognosen för nettovinsten ligger på en nedgång på 10 procent till 22,6 miljarder, vilket per aktie skulle bli 1:43 dollar, enligt en sammanställning gjord av Bloomberg.

I samband med kvartalsresultatet räknar många investerare med att Apple lanserar ett nytt stort program för återköp av aktier – en sorts utdelning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons