Annons
Nyheter

Apples delårsresultat bättre än väntat

Ekonomi • Publicerad 3 augusti 2023
Något bättre än väntat för Apples delår. Arkivbild
Något bättre än väntat för Apples delår. ArkivbildFoto: Gene J. Puskar/AP/TT

Den amerikanska teknikjätten Apple överträffade marknadens förväntningar i sin delårsrapport.

Omsättningen minskade med 1 procent jämfört med förra året och uppgick till 81,8 miljarder dollar, motsvarande drygt 863 miljarder kronor. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar, som enligt Refinitiv låg på 81,7 miljarder dollar.

Annons

Försäljningen av Iphone minskade med 2 procent jämfört med samma period förra året och uppgick till 39,7 miljarder dollar, något sämre än väntat. Försäljningen av Mac-datorer var lite högre än väntat men sjönk ändå med 7 procent jämfört med 2022. Ipad-försäljningen föll mer än väntat, ned 20 procent på årsbasis.

Däremot steg tjänsteintäkterna med 8 procent till 21,2 miljarder dollar, vilket var mer än de 20,8 miljarder som analytikerna räknat med.

Vinsten per aktie blev 1:26 dollar. Analytikerna hade i genomsnitt förutspått en vinst på 1:19 dollar per aktie.

Apples aktie, som backade med 0,7 procent under den ordinarie handeln på Wall Street, tappade ytterligare cirka en procent i efterhandeln.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons