Annons
Nyheter

Antirasistiska slagord utanför Trump Tower

USA • Publicerad 9 juli 2020
Antirasistiska slagord har målats framför Trump Tower i New York.
Antirasistiska slagord har målats framför Trump Tower i New York.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Staden New York har låtit göra en stor gatumålning med texten "Black lives matter" alldeles utanför Trump Tower. Ett tiotal frivilligarbetare från olika organisationer målade slagorden i stora, gula bokstäver tillsammans med människorättsaktivisten Al Sharpton och stadens borgmästare Bill de Blasio.

USA:s president Donald Trump har inte omedelbart kommenterat målningen, men när planerna kom fram för en månad sedan anklagade han Demokratiska partiets ledare i staden för att "vanära" den berömda gatan med en "symbol för hat".

Liknande målningar har gjorts i andra amerikanska städer till stöd för rörelsen som har stått i förgrunden för den senaste månadens antirasistiska demonstrationer. Trump Tower är en luxuös skyskrapa nära Central Park som Donald Trump bodde i innan han flyttade in i Vita huset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons