Annons
Nyheter

Ingen gripen för skott mot ungdomar i Malmö

Ingen misstänkt har gripits för fredagens skottlossning i ett bostadsområde i Oxie i sydöstra Malmö. Tre av de fyra skadade ungdomarna har fått lämna sjukhuset, meddelar polisen på lördagskvällen.
Brott • Publicerad 4 mars 2023
Polis och kriminaltekniker i Oxie utanför Malmö efter skottlossningen på fredagskvällen.
Polis och kriminaltekniker i Oxie utanför Malmö efter skottlossningen på fredagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Skjutningen inträffade strax före klockan 19 på fredagen. Enligt uppgifter till flera medier sköt en maskerad person mot en grupp tonåringar vid en livsmedelsbutik.

– Det är inte en bild jag kan bekräfta i nuläget, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Annons

Ännu sent på lördagskvällen hade ingen gripits i ärendet, som utreds som försök till mord.

De skadade, som är mellan 14 och 19 år, är kända av polisen sedan tidigare, men inte för allvarlig brottslighet. Enligt polisen brukar den här typen av dåd inte ske slumpmässigt.

– Generellt så är det så, men vi har en oklar motivbild just nu. Utredningen fortsätter på bred front med förhör, informationsinhämtning och teknisk analys, säger Annas.

Under lördagen arbetar polisen och kommunen med trygghetsskapande åtgärder i bostadsområdet.

– Vi har en god resurs där under dagen, säger Filip Annas.

Boende i Oxie hörde ett antal höga smällar i samband med händelsen.

– Sedan dök det upp blåljus överallt. Jag har aldrig känt mig otrygg här tidigare, det är första gången det händer någonting, sade en boende till TT strax efter skjutningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons