Annons
Nyheter

Äldre kvinna borta sedan i måndags

Sökandet efter en kvinna i 70-årsåldern som har försvunnit i Julita i Katrineholms kommun har ännu inte gett något resultat.
Det kan vara så att hon lämnat området där man letat hittills, misstänker polisen, som fortsätter söka under natten.
Olyckor • Publicerad 25 juni 2020
Polis och hemvärn har sökt efter kvinnan under natten. Arkivbild.
Polis och hemvärn har sökt efter kvinnan under natten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Då inga spår efter henne hittills har hittats i sökområdet utesluter inte polisen att hon kan ha tagit sig längre bort exempelvis genom att lifta eller åka tåg", skriver polisen på sin sajt under torsdagen.

Enligt polisen är kvinnan i god fysisk form men hon har en sjukdomsbild som innebär att hon kan ha svårt att orientera sig.

Annons

Hon försvann i måndags från sin sommarstuga och sedan dess har polis, hemvärn och frivilliga letat efter henne. Sökandet fortsatte på torsdagen och involverade bland annat sökhundar och helikopter. Under natten till fredag kommer sökandet att gå ner i styrka.

– Men det fortgår under natten, det är ingenting som avslutas, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen.

Personer uppmanas att vara uppmärksamma även utanför sökområdet, men polisen fortsätter sitt arbete i området kring Julita.

– Det är ett ganska stort område som vi har indelat i sektorer och vi söker fortfarande i samma område. Det kommer nog att ta tid, det är väldigt besvärlig terräng, säger Ström.

Polisen har uppmanat dem som bor i området att kontrollera olåsta utrymmen, eftersom kvinnan kan ha sökt skydd inomhus under regnet som föll i måndags kväll.

Det finns gamla gruvhål, kärr och sjöar i området, vilket kan försvåra sökandet, noterar Katrineholms-Kuriren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons