Annons
Nyheter

Andersson (S): Vårt lands själ står på spel

De tre regeringspartierna och Sverigedemokraterna driver Sverige i en auktoritär riktning. Det skriver Magdalena Andersson (S), partiledare och tidigare statsminister, på Dagens Nyheters debattsida.
Politik • Publicerad 6 maj 2023
Magdalena Andersson (S) beskriver regeringen som en högerregim styrd av sverigedemokrater. Arkivbild.
Magdalena Andersson (S) beskriver regeringen som en högerregim styrd av sverigedemokrater. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det är uppenbart att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna inte lyckats "tygla" SD, enligt Andersson.

"I stället för en traditionell regering har vi en högerregim styrd av sverigedemokrater."

Annons

Magdalena Andersson nämner verbala attacker på journalister, idéer om storstädning på myndigheter, beslutet att korta mandatet för universitetsstyrelser och kritiken mot partilotterier som exempel.

"Utvecklingen vi ser i Sverige är i linje med hur auktoritära högerregimer agerar runt om i världen. Där opposition, medier och akademi tystas, allt i syfte att stärka den egna makten."

Hon anser att Tidöpartierna "vill montera ner det som håller oss samman".

"Det är någonting fundamentalt som står på spel de kommande åren. Vårt lands själ. Vilka vi är här hemma, och i omvärldens ögon. Det Sverige som vi älskar och är stolta över."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons