Annons
Nyheter

Allvarlig magsjuka bakom barns död

På söndagen sökte fyra personer, två vuxna och två barn, vård på Hudiksvalls sjukhus. Ett av barnen avled senare. Enligt ett pressmeddelande från Region Gävleborg har patienterna vårdats för allvarliga magsjukesymtom.
Olycka • Publicerad 16 oktober 2023
Ett barn har avlidit efter att ha kommit in till sjukhus med magsjukesymtom i Hudiksvall. Arkivbild.
Ett barn har avlidit efter att ha kommit in till sjukhus med magsjukesymtom i Hudiksvall. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

"Det är en tragisk händelse där tyvärr en person avled. Det finns en koppling mellan patienterna, men vi vet i nuläget inte vad det är som orsakat insjuknandet men vi utreder detta. Det finns inget som tyder på att det kan smitta", säger Johnny Hillgren, verksamhetschef anestesi i Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Nu har de övriga tre patienterna förflyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala och Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

Annons

Enligt polisen finns det "oklara omständigheter" kring dödsfallet och en förundersökning om vållande till annans död är inledd.

– Det är en väldigt allvarlig situation och en tragisk händelse. Nu försöker man bakspåra vad som har försatt dem i det här tillståndet, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Det finns ingen brottsmisstanke riktad mot någon specifik person.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons