Annons
Nyheter

Allmänna råd om smittspridning förlängs

Coronaviruset • Publicerad 16 juni 2021
Folkhälsomyndigheten väljer att förlänga de allmänna råden till 30 september. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten väljer att förlänga de allmänna råden till 30 september. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Folkhälsomyndigheten väljer att förlänga råden om allas ansvar för att förhindra smittspridning till och med 30 september.

"Det är fortsatt viktigt att alla gör anpassningar i sin vardag för att minska risken för smittspridning. Samma sak gäller för verksamheter", säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i ett pressmeddelande.

Annons

Folkhälsomyndigheten skriver vidare att de allmänna råden bland annat innebär att människor bör stanna hemma vid symtom på covid-19, begränsa nya nära kontakter, arbeta hemifrån så ofta det är möjligt samt hålla avstånd till andra och undvika miljöer med trängsel.

Vidare skriver de att "alla verksamheter i Sverige ska samtidigt säkerställa att de vidtar lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till personer i riskgrupper".

Råden kommer att ses över kontinuerligt och anpassas i takt med att det epidemiologiska läget förändras, enligt myndigheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons