Annons
Nyheter

Faran över efter brand i Årsta

Faran är nu över vid den industrilokal i Årsta utanför Stockholm som drabbades av en brand under natten mot söndagen.
Brand • Publicerad 11 april 2021
Släckningsarbetet vid industrilokalen i Årsta utanför Stockholm är nu avslutat. Arkivbild.
Släckningsarbetet vid industrilokalen i Årsta utanför Stockholm är nu avslutat. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

– Vi har bara en enhet kvar på platsen och lämnar strax, säger Alexander Westerberg, ledningsoperatör vid Räddningscentralen Mitt, till TT vid sjutiden på söndagsmorgonen.

Det var klockan 01.14 som ett larm inkom till Räddningstjänsten om en kraftig brand i en industrilokal i Årsta. Sju stationer skickades till platsen.

Annons

På grund av den våldsamma rökutvecklingen skickades ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) ut till boende på Södermalm och i Årsta. Räddningsledaren uppmanade alla i området att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation om man upplevde obehag av röken.

Vid 04-tiden bedömdes branden vara under kontroll.

Enligt Alexander Westerberg var det blandade verksamheter i den drabbade lokalen och orsaken till branden är fortfarande okänd.

Polisen har inledningsvis rubricerat ärendet som mordbrand, och kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons