Annons
Nyheter

Äldreboende i Gnosjö virusdrabbat igen

Virus • Publicerad 4 juni 2020
Det äldreboende i Gnosjö som tidigare drabbats hårt av coronaviruset har återigen fått ett utbrott. Arkivbild.
Det äldreboende i Gnosjö som tidigare drabbats hårt av coronaviruset har återigen fått ett utbrott. Arkivbild.Foto: Kallestad, Gorm

Det äldreboende i Gnosjö som tidigare drabbats hårt av coronaviruset har åter igen fått ett utbrott. Nu har fem boende och två i personalen bekräftats smittade.

– Det är så bekymmersamt, säger verksamhetschef Boel Simonsson, till Värnamo Nyheter.

Annons

Boendet har tidigare uppmärksammats sedan åtta personer på boendet avled på kort tid. Som mest var 18 av de 26 brukarna på boendet sjuka och dessutom tolv i personalen.

Men i början på maj deklarerade verksamhetschefen att utbrottet var över och att de nu var smittfria. Men nu är smittan alltså tillbaka.

– Personalen är riktigt noggranna, spritar och tvättar, och kan det här med av- och påklädning. Men det är ett demensboende, och man kan inte hålla brukarna instängda, säger Boel Simonsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons