Annons
Nyheter

Åklagaren yrkar på sju år för dubbeldråpet

Brott • Publicerad 14 april 2023
Bostadshuset där det misstänkta dubbeldråpet i centrala Ulricehamn inträffade i höstas. Arkivbild.
Bostadshuset där det misstänkta dubbeldråpet i centrala Ulricehamn inträffade i höstas. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man som dödade två män i sin lägenhet i Ulricehamn i höstas bör dömas till minst sju års fängelse, anser åklagaren Martin Svensson enligt lokala medier.

Det var när flera personer försökte ta sig in i lägenheten som tumult uppstod och två unga män dog av knivskador. Lägenhetsinnehavaren, som är i 20-årsåldern, åtalades senare misstänkt för bland annat dråp.

Annons

Enligt åklagaren ligger en konflikt om narkotikahandeln i Ulricehamn bakom händelsen.

Två personer är samtidigt åtalade misstänkta för bland annat försök till grovt rån. Åklagaren yrkar på drygt fem års fängelse för en man i 20-årsåldern och på sluten ungdomsvård på drygt ett år för en pojke som är under 18 år.

En kvinna i 20-årsåldern som misstänks för medhjälp till försök till grovt rån bör dömas till fängelse i tre år, anser åklagaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons