Annons
Nyheter

Åkesson och Lööf möts i debatt

Efter bråket i SVT:s slutdebatt står det nu klart att det blir en debatt mellan Annie Lööf och Jimmie Åkesson om migrationspolitiken, skriver Expressen.
Sverige • Publicerad 8 september 2018
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Men det är inte Jimmie Åkessons egna prioriteringar som gör att det är just Lööf som blir den sista partiledaren han möter i debatt före valet, säger han till TT.

– Det är egentligen Expressens och Annie Lööfs initiativ, kommenterar han.

Annons

Själv hade han hellre haft debatt med regeringspartierna.

– Men av någon anledning vill de inte ha debatt med mig. Jag brukar få möta Annie Lööf i stället.

Åkesson har nu tackat ja till inbjudan och 22.45 på lördagskvällen möts de två partiledarna i Expressen TV.

Det blev en hård ordväxling mellan Lööf och Åkesson i SVT-debatten. SD-ledaren ansåg att man måste fråga sig varför så många utrikes födda inte lyckas få jobb trots olika insatser.

– Det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige och det är klart att då är det svårt att få jobb. Då måste man ju få förutsättningar att bli just svensk, sade han.

Uttalandet fick Lööf att gå i taket.

– Hur uttrycker du dig?!, svarade hon bland annat, samtidigt som hon slog näven i bordet.

Knappt två timmar efter det att slutdebatten var över skickade Centerledaren en utmaning till Sverigedemokraternas partiledare via Twitter: "Möt mig i valrörelsens sista debatt i morgon, Jimmie Åkesson", skrev Lööf.

Yousef BoussirSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons