Annons
Nyheter

Air Skåne tar paus – slutfluget till Bromma

Transport • Publicerad 24 september 2021
Air Leap pausar sina flygningar mellan Bromma och Skåne som trafikerats under varumärket Air Skåne.
Air Leap pausar sina flygningar mellan Bromma och Skåne som trafikerats under varumärket Air Skåne.Foto: Johan Nilsson/TT

Flygbolaget Air Leap har under cirka ett år flugit mellan Bromma flygplats i Stockholm och destinationerna Malmö och Ängelholm, de senaste månaderna under varumärket Air Skåne. Nu pausas flygningarna mellan huvudstaden och Skåne, skriver Air Leap på sin hemsida. Sista flygningarna till och från Ängelholm går den 10 oktober och den 24 oktober är det slutfluget till Malmö.

Orsaken är enligt flygbolaget att "passagerarantalet inte nått upp i den nivå som behövs för att trafikera destinationerna för en långsiktig och hållbar affär".

Annons

Air Leap konstaterar att man i stort sett var ensamma om att flyga mellan Bromma och Skåne under den värsta pandemin men att det nu finns flera aktörer som trafikerar rutterna. Bolaget är dock berett att starta upp igen "när skåningarna känner sig redo och marknaden kommit åter".

Bolagets andra linjer, mellan Bromma och Visby, Halmstad samt Oslo, kommer att fortsätta som tidigare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons